|
2022-01-19 16:18:41, szerda
|
|
|
Létezik-e olyan tudományos evidencia, mely bizonyítani tudja a lúgosító étrend egészségre gyakorolt pozitív hatását?
A földi élet alapvető meghatározója a sejtek és a környezet pH szintje. Az emberi szervezet csak nagyon szűk pH értékek között képes létezni.
Az elmúlt 100 évben a gyors és nagymértékű iparosodás és CO2 kibocsátás következtében az óceánok pH-ja 8.2-ről 8.1-re változott. Ez a csekélynek tűnő változás rendkívül negatív hatással van az óceánok élővilágára, a korallzátonyok eltűnéséhez vezethet. A talaj pH szintje hatással van a benne termelt táplálék ásványi anyag tartalmára. A termőföld ideális pH értéke 6 és 7 között van, a 6 alatti szint esetén csökken a növények kalcium és magnézium tartama, míg 7 fölött csökken a vas, mangán, cink és réz felvétel.
Jelentősen megváltoztak táplálkozási szokásaink, amíg a vadászó-gyűjtögető életformából eljutottunk a modern, jelenkori civilizációba. A mezőgazdasági forradalom (az elmúlt 10 000 év), de főképp az ipari forradalom (elmúlt 200 év) felborította a K, Na, valamint a klorid/bikarbonát bevitel arányát. Korábban a K/Na arány 10:1-hez volt, jelenleg ez 1:3-hoz. Modern ételeinkben kevés a magnézium, a kálium és a rost, de sok a telített zsírsav, a cukor, a nátrium és a klorid. Ennek eredményeként megnő a szervezetben az anyagcsere során keletkező savak mennyisége, a vizelet magnézium szintje és pH-ja csökken, a kalcium, húgysav, foszfor szintje emelkedik. Ennek hatására megnő a vesekő kialakulásának rizikója.
Szervezetünk különböző részeinek sav-bázis egyensúlya meglehetősen eltérő, a leginkább savas közeg a gyomor, ahol a pH 1.35 és 3.5 között változik. Az itt jelenlévő savak elsődleges feladat, hogy elősegítsék az emésztést, valamint a védekezést a különböző mikroszkopikus organizmusokkal szemben. De még a gyomorban is számít a savas pH mértéke a nyálkahártya sérülés megelőzése céljából.
Bőrünk szintén savas kémhatású (4-6.5) a külső kórokozókkal szembeni védelem miatt.
A vizelet pH-ja már sokkal összetettebb mechanizmusok révén változik, kémhatása alapvetően attól függ, hogy a belső környezetnek milyen kémhatásra van szüksége az egyensúlyhoz. A vizeletben keletkező sav kiválasztást az ún. Remer formulával lehet leírni.
Szervezetünk egyes részeinek kémhatása:
- bőr: 4 - 6.5
- vizelet: 4.6 - 8
- gyomor: 1.35 - 3.5
- epe: 7.6 - 8.8
- hasnyálmirigy folyadék: 8.8
- sejt közötti folyadék: 6 - 7.2
- vénás vér: 7.35
- artériás vér: 7.4
Az egyes ételeket különböző kategóriákba sorolhatjuk a szerint, hogy milyen mértékű savterhelést indukálnak a szervezetben. A legtöbb gyümölcs, zöldség, fehér és vörös bor, ásványvíz savterhelése negatív, míg a gabonák, húsok, tejtermékek, üdítőitalok savterhelése magas.
Nem véletlen tehát, hogy a lúgosító táplálkozás szerves részét képezik a zöldségek, gyümölcsök és a tiszta víz, míg kerülendők az állati eredetű fehérjék, tejtermékek és a cukros, szénsavas üdítőitalok.
dr. Robert Young továbbfejlesztett terméke, a Young pHorever lúgosító ital 41 különböző zöldség és zöld növény keverékét tartalmazza, így lehetővé teszi a sejtszintű lúgosítást.
Életmódot nehéz változtatni egyik napról a másikra, de ebben hatalmas segítséget jelent a Young féle zöld ital, hiszen fél perc alatt bekeverhető a napi mennyiség és könnyedén elkortyolgatható. Ezzel máris nagy lépést tettünk az egészséges életmód sokak számára elérhetetlennek tűnő útján.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
Címkék: elkortyolgatható, organizmusokkal, elérhetetlennek, mikroszkopikus, kialakulásának, korallzátonyok, következtében, civilizációba, meghatározója, mezőgazdasági, hasnyálmirigy, eredményeként, mechanizmusok, nyálkahártya, kategóriákba, savterhelést, megváltoztak, szervezetben, savterhelése, táplálkozási, egyensúlyhoz, kiválasztást, környezetnek, szervezetünk, összetettebb, kórokozókkal, felborította, életformából, meglehetősen, tejtermékek, üdítőitalok, ételeinkben, sorolhatjuk, élővilágára, eltűnéséhez, nagymértékű, lúgosító étrend, földi élet, emberi szervezet, óceánok pH-ja, csekélynek tűnő, óceánok élővilágára, korallzátonyok eltűnéséhez, benne termelt, termőföld ideális, növények kalcium, mezőgazdasági forradalom, ipari forradalom, telített zsírsav, anyagcsere során, vizelet magnézium, vesekő kialakulásának, Robert Young,
|
|
|
|
lúgosító étrend, földi élet, emberi szervezet, óceánok pH-ja, csekélynek tűnő, óceánok élővilágára, korallzátonyok eltűnéséhez, benne termelt, termőföld ideális, növények kalcium, mezőgazdasági forradalom, ipari forradalom, telített zsírsav, anyagcsere során, vizelet magnézium, vesekő kialakulásának, leginkább savas, különböző mikroszkopikus, nyálkahártya sérülés, külső kórokozókkal, vizelet pH-ja, belső környezetnek, vizeletben keletkező, egyes ételeket, legtöbb gyümölcs, lúgosító táplálkozás, állati eredetű, sejtszintű lúgosítást, napi mennyiség, egészséges életmód, elkortyolgatható, organizmusokkal, elérhetetlennek, mikroszkopikus, kialakulásának, korallzátonyok, következtében, civilizációba, meghatározója, mezőgazdasági, hasnyálmirigy, eredményeként, mechanizmusok, nyálkahártya, kategóriákba, savterhelést, megváltoztak, szervezetben, savterhelése, táplálkozási, egyensúlyhoz, kiválasztást, környezetnek, szervezetünk, összetettebb, kórokozókkal, felborította, életformából, meglehetősen, tejtermékek, üdítőitalok, ételeinkben, sorolhatjuk, élővilágára, eltűnéséhez, nagymértékű, eljutottunk, elősegítsék, táplálkozás, bizonyítani, bekeverhető, változtatni, tartalmazza, egészségre, forradalom, kerülendők, lúgosítást, egyensúlya, gyümölcsök, anyagcsere, védekezést, szokásaink, megelőzése, gyűjtögető, tartalmára, sejtszintű, jelentősen, mennyisége, alapvetően, segítséget, bikarbonát, indukálnak, kibocsátás, iparosodás, tudományos, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 5809
- e Hét: 30700
- e Hónap: 62186
- e Év: 266887
|
|
|